Informatie

GV CENTRALE STOFZUIGSYSTEMENGV CENTRALE STOFZUIGSYSTEMEN

Een centraal stofzuigsysteem heeft vele voordelen voor de gebruiker. In plaats van gebruik te maken van een draagbare stofzuiger, maakt GV gebruik van stofzuigcontacten in uw muur. U hoeft hier alleen een flexibele slang op aan te sluiten en u kunt beginnen met zuigen. U hoeft dus nooit meer rond te zeulen met een stofzuiger. Met GV wordt stofzuigen een fluitje van een cent.

Nooit meer lawaai

Stofzuigen en tv kijken tegelijk onmogelijk? Niet met GV. Doordat de motor van het systeem in een aparte ruimte in huis staat, heeft u nooit last van hinderlijke geluiden bij het zuigen. Wel zo handig als u nog even snel door het huis heen wilt stofzuigen als uw kinderen al op bed liggen.

Werking CSS

De sterke reinigingskracht van het systeem wordt geproduceerd door een of meerdere luchtturbine motoren. De unit met stofcontainer wordt bijvoorbeeld in de garage, de kelder, de bijkeuken, op de zolder, in een kast of onder een trap geplaatst. Buizen verbinden de motorunit met onopvallende stofinlaten die in de woning worden aangebracht.Stofzuigen en tv kijken tegelijk onmogelijk? Niet met GV. Doordat de motor van het systeem in een aparte ruimte in huis staat, heeft u nooit last van hinderlijke geluiden bij het zuigen. Wel zo handig als u nog even snel door het huis heen wilt stofzuigen als uw kinderen al op bed liggen.

Filtering d.m.v. een stofzak

Het vuil wordt opgevangen in een speciale stofzak die goed lucht doorlatend is. 
De kleinste stofdeeltjes die door beide stofzakken doordringen worden opgevangen door een uitwasbaar micronfilter die voor de motor(en) is geplaatst.

De stofzak loopt taps toe in een punt zodat de zijkanten altijd los blijven van de motorunit. Dit garandeert een vrijblijvende luchtstroom.

Bij het aan/uit zetten van de motorunit worden de filterzakken geschud waardoor het vuil in het laagste punt komt te liggen. Hierdoor wordt voorkomen dat de poriën van de stofzak verstopt raken. Dit garandeert een voortdurende optimale zuigkracht. Het filtersysteem zorgt voor optimale zuigkracht en de beste filtering van het vuil wat van belang is voor een lang leven van de motoren.

Omdat er schone lucht uit de machine komt is een afvoer van de lucht naar buiten niet noodzakelijk (wel mogelijk).

Gezondheid – Stof

Stof is een risico voor uw gezondheid. Bij gebruik van een gewone stofzuiger kunnen dwarrelende stofdeeltjes en de uitwerpselen van de huisstofmijt allergieën en luchtwegaandoeningen veroorzaken. Een stofvrij leefmilieu door toepassing van een centraal stofzuigsysteem vermindert deze risico’s aanzienlijk.

Zuigkracht

U heeft nooit teveel zuigkracht. Bij twijfel adviseren wij U een sterkere unit te nemen.

Simpel in nieuwe en bestaande woningen in te bouwen

De installatie in nieuwe, in de bouwfase bevindende huizen te plaatsen is eenvoudig. De buizen worden gelegd voordat de vloeren en de binnenwanden klaar zijn. Daarna wordt de motor aangesloten.

De installatie in reeds bestaande woningen is ook simpel. Vaak kan een systeem met vier inlaten binnen een dag worden ingebouwd. De leidingen kunnen op onopvallende plaatsen worden gelegd bijv. via ingebouwde kasten, ongebruikte schoorsteen, elektriciteits- of installatiekanalen, langs trappen, in een traptrede of onder de vloer.

Plaatsing zuiginlaten

Naar eigen keuze, meestal 30-50 cm boven de vloer. In sommige gevallen is een vloerinlaat een goede oplossing.

Personal Hose

Bij een centraal stofzuigsysteem hoort een losse stofzuigslang. Niet iedereen heeft de ruimte om deze op te bergen of vindt het vervelend om de slang steeds aan te koppelen.

De oplossing is de Personal Hose van Globovac. Bij dit systeem wordt de stofzuigslang opgeborgen in de zuigbuis in het huis. Hierdoor heeft u nooit meer een losse slang slingeren in huis.

Op deze video wordt de werking uitgelegd.